Navigatie

Reünie informatie

 • Zaterdag 13 april van 13.00 tot 19.00 uur
 • Locatie: Lyceum Schravenlant, Hugo de Grootstraat 4  3139HA Schiedam
 • Aanmelden en betalen: toegangsbewijzen voor de reünie zijn alleen te koop via deze webwinkel. Zie de pagina "reünie aanmelden en betalen". In verband met de voorbereidingen vragen wij je om dat snel te doen.
 • Toegangsbewijs=factuur ontvang  je per e-mail nadat we je aanmelding/betaling hebben ontvangen. Print dit document en lever het in bij binnenkomst op de reünie. Door goed te weten wie er binnen is voldoen we aan de brandweereisen
 • Voor (oud-)docenten, (oud)-medewerkers, ambassadeurs en andere genodigden is er een speciaal reünieprogramma, de 'kleine reünie"

  Dit programma gaat vooraf aan de schoolbrede reünie en start al om 11.00 uur (inloop 10.30 uur). Behalve een officieel gedeelte en een lunch is er vooral veel gelegenheid om weer eens bij te praten. Als vanaf 13.00 uur ook uw oud-leerlingen de school binnenstromen, start het feest van de herkenning.  U bent van harte welkom. Het programma voor (oud-)docenten en (oud)-medewerkers is geheel gratis. Wilt u gevolg geven aan deze uitnodiging, stuur dan een e-mailbericht naar reunie@schravenlant.nl en vermeld a.u.b duidelijk uw naam, uw vroegere functies(s), wanneer u (ongeveer) bij de school betrokken was, uw e-mailadres en eventuele opmerkingen. Als u wél naar de middagreünie wilt komen maar níet deelneemt aan de lunch, dan moet u dat ook vermelden. Graag tot ziens op 13 april!

 • PROGRAMMA VAN DE GROTE REÜNIE

  Vanaf 13.00 uur: instroom van reünisten. Wie het toegangsbewijs heeft geprint, levert dit in bij toegang en kan ongehinderd naar binnen. Wie het vergeet mee te nemen, wacht samen met andere bijzondere gevallen op zijn/haar beurt. Bij toegang ontvang je twee gratis consumptiemunten en een naambadge. Volg de pijlen naar de garderobe. Er wordt gratis koffie en thee geschonken.

  13.00 - 14.00 uur: reünisten van een groep aaneensluitende examenjaren verzamelen zich in ontmoetingslokalen. Op de genoemde tijd en in het genoemde lokaal treffen de reünisten hun oud-klasgenoten van hetzelfde examenjaar. Hiermee voorkomen we dat jaargenoten wel aanwezig zijn maar in de drukte elkaar niet zullen treffen op 13 april. De groep is natuurlijk niet de gehele dag gebonden aan dit lokaal. Het rooster van ontmoetingslokalen staat op pagina "roosters reünie"

  14.00 - 14.15 uur: een kort officieel moment in het Atrium. Aandacht voor het jubileum en de opening van de reünie.

  14.15 - 19.00 uur: we gaan ervan uit dat reünisten na zoveel jaar nieuwsgierig zijn naar het wel en wee van de ander en er geen eind komt aan de gesprekken. Behalve de ontmoetingslokalen staat vrijwel de hele school open voor een gezellig verblijf. Zoek je weg en amuseer je. Op drie plekken is een bar ingericht voor drank en spijs. Op veel plekken in het gebouw is de expositie over 150 jaar HBS, MMS en Schravenlant te bewonderen. Er is ook het speciale archieflokaal waar je met vragen of nieuwe archiefstukken terecht kunt. Leerlingen van school staan klaar om aan kleine groepjes een rondleiding met uitleg te geven over een van de meest duurzame schoolgebouwen van Nederland!

  Beneden in het Atrium is de informatiebalie en huist de EHBO. Daar is ook de plek waar consumptiemunten worden verkocht. Ze kosten € 1 per stuk. Ter indicatie: frisdrank, sap e.d. kost 1 munt; bier en wijn 2 munten. Wie om een af andere reden het gebouw tijdelijk wil verlaten vraagt bij de uitgang een bewijs om weer ongehinderd terug te kunnen keren.

  14.30 - 17.00 uur: beneden in het Atrium worden volgens een strikt rooster groepsfoto’s gemaakt van leerlingen uit een groep aaneensluitende examenjaren.  Wie twee examenjaren heeft doorlopen, sluit desgewenst twee keer aan. Na 13 april is de foto door de reünisten gratis te downloaden. Uiteraard kies je er zelf voor om op die foto te worden vereeuwigd. Voor het verder beleid t.a.v. foto's en privacy: lees de algemene voorwaarden. Het rooster van de fotograaf staat op pagina "roosters reünie". Het zal ook in de school worden gepresenteerd.

  15.00 - 16.00 uur: gastlessen door oud-docenten. In twee rondes van een half uur is er de mogelijkheid om nog eens de sfeer van weleer te proeven. We zijn afhankelijk van het aanbod aan docenten. Ook dit rooster staat op pagina "roosters reünie"

  19.00 uur: einde reünie.

 

Wat u verder moet weten

 • Bereikbaarheid en parkeren: Het adres van de school is Hugo de Grootstraat 4, 3119 HA Schiedam. Kom s.v.p. zoveel mogelijk per fiets of openbaar vervoer naar school. De parkeerruimte rondom het gebouw is niet berekend op grote aantallen auto’s en je hebt grote kans om wat verder in de wijk te moeten parkeren.
  OV: metro A en C, halte Parkweg; tram 23 en 24, halte Parkweg/Burg. van Haarenlaan of Piersonstraat, trein Schiedam Centrum.

 • het gebouw en het terrein van lyceum Schravenlant is rookvrij. Reünisten wordt gevraagd dit principe te respecteren.

 • rolstoelgebruikers ondervinden geen problemen in het gebouw. De draaideur kan een hindernis zijn. Laat even vragen of de aparte deur kan worden geopend.
 • dragers van naaldhakken hebben wel een klein probleem: de vloer van de grote zaal (gymzaal) wordt door naaldhakken beschadigd. Naaldhakdragers worden dan ook verzocht een oplossing te zoeken.
 • bij binnenkomst ontvang je 2 consumptiemunten en een naambadge waarop je zelf naam en examenjaar schrijft. Het dragen van zo'n badge vergemakkelijkt de herkenning.
 • koffie/thee bij binnenkomst is gratis. Dat geldt ook voor de garderobe. Laat geen waardevolle spullen achter in je jaszakken.
 • er zijn meerdere bars waar consumpties worden verkocht. Je kunt er uitsluitend betalen met speciale munten. Die munten koop je aan het loket bij de entree van de school. Ze kosten € 1,- per stuk. Je kunt er contant of met pin betalen. indicatie van de consumptieprijzen: frisdrank/sap 1 munt; bier/wijn 2 munten; broodjes vanaf 2 munten. Na afloop van de reünie kun je de restmunten weer inwisselen. Je mag ze ter plekke ook schenken aan een goed doel.
 • Lyceum Schravenlant is momenteel het duurzaamste schoolgebouw van Nederland. Ook tijdens de reünie probeert Schravenlant zich zo duurzaam mogelijk te gedragen. Reünisten wordt gevraagd om op 13 april het afval te scheiden zoals wordt aangegeven.
© 2018 - 2019 SCHRAVENLANT 150 JAAR | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel